Hvad er en hjemmeside? - Enabling

En hjemmeside er en server med en masse filer, vi som regel tilgår via et domænenavn. Serveren har egentlig en IP-adresse, men det er meget nemmere at huske domænenavnet Google.dk, end det er at huske flere vilkårlige tal.

Der findes så forskellige programmeringssprog, som vi bruger til at gøre en hjemmeside brugbar og brugervenlig, samt køn at se på. Der findes tusindvis af funktioner, der kan være på en hjemmeside.

Kan jeg selv lave en hjemmeside?

Ja, du kan meget nemt selv lave en hjemmeside. Der findes et hav af systemer og programmer derude, som du kan bruge til at lave en hjemmeside nemt og hurtigt uden at skulle sætte dig ned og lære en masse på forhånd.

Der findes systemer, som du selv kan vælge at installere som eksempelvis WordPress, og der findes sider på nettet, du kan gøre brug af til at skabe dine egne hjemmesider ved at klikke og droppe med musen uden at være teknisk anlagt. Det kan eksempelvis være Bricksite eller Wix, som er nogle af de mest udbredte, når det kommer til hjemmesideværktøjer.

Skal jeg kunne programmere for at lave en hjemmeside?

Nej, der er efterhånden ingen krav til at kunne programmere for at kunne sætte en hjemmeside op. Det er klart, at hvis du vil have nogle unikke funktioner på din side, kræver det, at du enten selv kan programmere det, eller at du kan hyre nogen til at ordne det for dig.

Skal du bare have en basal hjemmeside, kan du langt hen af vejen meget nemt klare dig uden at kunne en eneste linje kode. Bruger du de udbredte værktøjer på nettet til at klare dig med, kan du komme i gang med at sætte din hjemmeside op på et øjeblik.

Hvad koster det at få lavet en hjemmeside?

Hvis du ikke selv har lyst til at rode med det, kan du naturligvis også vælge at betale dig fra at få lavet en hjemmeside af en anden. Det kan være meget forskelligt, hvad det vil koste dig at få lavet en side. Det kommer helt an på, hvem du snakker med.

Du kan sagtens finde en studerende, der kan hjælpe dig med det for 500 kroner, men du kan også sagtens finde et bureau, der kan kræve 50.000 eller 100.000 kroner for det samme. Det kommer langt hen af vejen an på, hvad dit budget er, og hvad du kræver af din hjemmeside.

Skal du eksempelvis have lavet en webshop med mange systemer, muligheden for at betale online og meget andet, kan det godt ende med at koste væsentligt mere, end hvis du bare skal have en til at sætte en simpel blog op for dig.

Der findes dog rigtig mange systemer, som giver dig mulighed for at lege med det selv, så prøv at give dem et skud, inden du bare vælger at kaste mange tusinde kroner ud af vinduet. Du kan ende med at spare rigtig mange penge på at gøre det hele selv.

Det kan være sjovt at lære at programmere

Hvis du er interesseret i at lave din helt egen hjemmeside fra bunden af, kan du også sagtens lære det. Det kan være utroligt sjovt at lære at programmere, og du vil blive overrasket over, hvor meget du egentlig kan bygge med basal viden inden for programmering.

Lige så snart du har lært dit første programmeringssprog, kan du også meget nemmere lære det næste og det næste igen. Og inden du har set dig om, har du måske gjort det til en karrierevej at programmere. Det er da værd at overveje, hvis du synes, det er sjovt at programmere.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *